Hvor dypt stikker det?

Det har vært mange forundrede skyttere siden DFS kom med sin rapport hvor .223 Rem patronen fikk negativ omtale i forbindelse med utøyatragedien. På DFS's ofisielle FB-side finner man nå dette bildet.

 Dette bildet brukes som profilheading på DFS's ofisaielle FB-side. Hvor dypt stikker egentlig rapporten fra organisasjonen som fremhever .223 Rem som et problem? Dette i forhold til spørsmålet om innføring, for sivilt bruk, av samme partron som brukes i dette våpnet i DFS?

Hvor i all verden er det blitt av logikken? Jeg har tidligere bemerket denne direkte uprofisjonelle innblandingen av ovennevnte tragedie i forbindelse med "kampen" omkring å innføre 5,56x45 NATO som godkjent for bruk i DFS sivile konkurranser. Det er vel ikke så veldig mange som er i tvil om hvilket våpen som vises ovenfor, en HK416 som er kamret for nettopp 5,56x45 NATO, som i DFS oftest blir omtalt som .223 REM - eller bare .223. Joda, jeg er fullt klar over at til forveksling så er HK417, kammret for 7,62x51 NATO, lik HK416.

Jeg vil ikke på noen som helst måte påstå at dette bildet støter meg. Snarere tvert om. Men jeg forstår ikke den ofisielle sammenheng, eller vurdering, som tidligere er gitt fra Skytterstyret. Først er patronen altså problematisk, for så noen måneder senere å bli brukt som en offisiell promotering av våpnet som bruker den patronen som nektes innført i DFS til sivilt bruk. Her har virkelig det ofisielle DFS et forklaringsproblem.

Av Chris Overgaard Sverkmo

covergaard(æ)icloud.com

 

2 kommentarer

Lars Magnus Næss

26.01.2016 kl.22:18

Jeg klarer heller ikke helt å se problemet med å bruke 5,56x51 NATO. DFS har tross alt lange tradisjoner med militært personell som skyter med tjenestevåpen. Hvorfor ikke 5,56x51 NATO skal kunne benyttes av sivile, er jo en total gåte. Dette er et lovlig kaliber, som er i bruk i lovlige våpen, hvorfor ikke dette skal kunne benyttes i DFS er jo helt absurd. At en patron skal bli bannlyst i en organisasjon pga en tragisk hendelse, hjelper ikke på hendelsen. Skal man forby 9mm hos Norges skytterforbund også da? (Ja det ble brukt en 9mm Glock kammret i det kaliberet også på utøya)

Stå på Chris liker mange av betraktningene dine :D

Skyttertanker

26.01.2016 kl.22:22

Lars Magnus Næss: Tusen takk for hyggelig kommentar. Jeg kjører på videre vettu! Jeg slipper skjeden når jeg har "bitt" tak i noe :)

Skriv en ny kommentar

hits